De Avonturiers zonder Naam

log
new

https://docs.google.com/document/d/1q6CKomv3IV2aDWS9KMzOTQWmehaQx13_Zow1dkL3tTI/edit

View
Post-Actie

Na Egarthis weer in de main ruimte te hebben gesleept en de deur geblokkeerd te hebben met de lichamen van de rest, looten we hem voor the purples.

Hij had:

- Cure moderate wounds x2 , stabalize —> Bag of Holding

- Ring of protection+1 —> Gerard

Wand of shield, 32 charges -> meneer Pan

Broche of shielding, 97 dmg left ->Styllin

View
Tijd voor actie

Aangezien we nog 4 nachten hadden voordat reginar buiten op ons zou wachten, hadden we nog een plan voor in de tussentijd:

 

Gerard werd onzichtbaar na de avondmis, sloop achter Egarthis aan de trap op. Kwam in tussenruimte met Beeld (misschien golem?) van allemaal maskers:

https://mchughstudios.files.wordpress.com/2010/03/maskgolem_final.jpg

Egarthis liep door naar eigen kamer (een grote ruimte die gerard alleen van deuropening had bekeken). Gerard probeerde nog wat deuren, kreeg 2 lege kamers open waar niets interessants in was.  Na inspectie bleek het beeld op een switch te staan. 

Gerard wist niet goed wat hij moest doen, en besloot maar aan te kloppen bij Egarthis met een verhaal dat Iramine hulp nodig had. Geleerd van kunst der bulshitten van Styllin, ging dit van een leien dakje en Egarthis was overtuigd en ging een rescueparty verzamelen.

 

Egarthis wekte Xanthar, en ging daarna er op uit om vervoer te regelen (Iramine die zich bevond op een eiland met een crypte). Gerard overtuigde nog Xanthar wat acolytes mee te nemen en kreeg van hem de opdracht er 8 mee te nemen.

Gerard kwam echter meteen naar ons toe. We besloten uiteindelijk ons plan half uit te voeren: Styllin maakte z'n cloak zwart, we liepen met z'n allen naar boven en probeerden de sleutels uit op de deur… OH SHIT, ICE EXPLOSION BITCHES!

Alarm ging af, we waren ontdekt. Alle voorbereiding uit het raam, time to improvise! De twee priesters die wacht stonden kwamen al op ons af, maar 1 ervan was al gauw neer. Meneer Pan liet het stenen regenen op de balustrade en de trap om de hulptroepen zoveel mogelijk te vertragen. Krant kwam met een groepje van 4 acolytes en daar achteraan kwam ook nog Egarthis. Krant was woest maar kwam maar moeizaam door de rotsblokken heen. Egarthis bleef op een afstandje en summonde twee helse vlammende honden, die ons begonnen te flamberen. Na veel gekneuzel(lees: 'fumbles en min. dmg rolls' )werd het tijd om alles uit de kast te trekken voordat we het loodje zouden leggen: Styllin summonde op zijn beurt een enorme water elemental uit een kristal dat ze hadden gevonden in Kassen. De water elemental sloopte met gemak de vlammende hondjes ("It's super-effective!") en absorbeerde veel klappen van zowel Krant als de acolytes. Met vereende krachten slachte de party de acolytes en met een succesvolle Hold person-spell van Galdeen haalde we Krant neer.

Egarthis zag het tij keren en zette het op een rennen. De hele party sprong van de balustrade er achteraan en een aantal brak daarbij bijna hun benen, maar gelukkig konden we hem neer halen voordat hij kon ontkomen en nog meer hulp kon halen…….

 

View
short log

shatkamer ontdekt, 

3kisten. moneys, guard uniforms, en extra gear. 

1 ledger transacties, geen inkomstenbronnen. Alleen hoeveelheden 10k gp (geen concreet bewijs)

Alles netjes achtergelaten, krant achtergelaten.

sleutels nagetekend/gekopieerd.

 

krant missie:  welton de bakker beroven van 150 gp. 

welton overtuigd naar reginar te gaan. slechte zet, nu meer mensen op de hoogte van onze missie. 

Gerard is naar hoeren gegaan, en naar reginar. 

 

Nieuwe plan: Over 4 dagen sinds reginar. 

keyword: sinterklaas, betekent bewijs&vluchten.

guards vervangen, door twee van ons. Styllin word black cloak. deur sneaky/stilletjes inbreken. 

 

Blood blood fire fever is cured.

View
meeting met reginar

Reginar en welton zijn hard aan het praten, kijken bezorgd. Dit is niet handig. Ze kunnen dit zeggen, maar we kunnen het niet bewijzen. Ik weet dat wel ik heb hulp troepen, van de landelijke politie om hier wat aan te doen. We moeten bewijs hebben om dit te kunnen onderbouwen. 
Dhato vertelde hem over de logboeken. Over de 10k gp die doorgesluist wordt. Stond niet in dat logboek waar het vandaan kwam. Dhato verteld ook dat we in de bovenste verdiepingen willen komen. Verteld dat er speciale pakketten naar boven komen. 

Dhato verteld dat voltare dat hij niet geinspireerd is. 

 

View
ff naar de hoeren

Dhato ging lekker neuken, met meerdere chicks. heeft een monsterlijk orgasme. Is ontmaagd, op zijn 16e in de ronde rianna. iedereen was onder de indruk van je kracht. Sasha, Chantal hebben hem goed onderhouden, voor 5 min…

View
De Tombes van de tempel
Rashmir zijn donkere plekjes verkennen

Het is zover, na weken zwoegen in dit verdomde klooster hebben we genoeg informatie verzameld om op avontuur te gaan in de gewelven van het klooster. Na een drinkwedstrijd met Grant staat onze Gauldeen als winnaar nog net overeind, of toch niet?

Twee minuten later hebben we iedereen naar bed gebracht en zijn de sleutels, tijdelijk, van ons! Tijd voor het verkennen van de onbekende plekken waar Grant altijd naartoe gaat.

De vraag blijft hangen of we te vroeg handelen, maar we gaan ervoor. Trappen die glijbanen worden, geheime deuren en een kist met wat waardevolle spullen later komen we in een kamer met een troon. Gerard met zijn botte kop steekt de laatste sleutel ook in een deur aan de achterkant van de kamer en spontaan worden er aard golems geactiveerd. Na een heldhaftige poging ze persoonlijk te lijf te gaan rennen we weg tot we uit de summoning range zijn.

Is het tijd om te ontdekken wat de consequenties zijn en of we hier nog levend vanaf komen? Kom snel naar Enschede en ontdek of je wildste dromen of grootste nachtmerries waarheid worden.

 

 

 

 

 

 

 

View
De cult van Rashmir
overtocht en infiltratie

Al gauw was het tijd om afscheid te nemen. We waren nog bij de tempel, vlaggenwinkel, en iemands slaapkamer geweest, en klaar om te gaan. Een dwarven(hoe vertaal je dit bijvoeglijk naamwoord?) kapitein nam ons op zijn schip mee.

We meerden een keer aan en kwamen krokodillen tegen. Gear viel in het water, mensen verdronken bijna, maar het ging best aardig. Zo ook de zeeheks die we daarna tegenkwamen. Zelfs piraten werden ons niet gespaard, al kwamen we er wel achter dat ze gestuurd waren als privateers van een rivaliserende stad. Politics never change. We kregen wel een beloning voor het oprollen van deze bende piraten.

Nadat we onze inkopen in de stad gedaan hadden, en onze Horn of Fog en Water Elemental Gem hadden geïdentificeerd, gingen we ons contact <<u>Reginar</u>> in de taveerne ontmoeten. Hij vertelde ons over de cult van Rashnir, de levende god. Deze was al wijdverbreid over het land, maar ze noemen zich gewoon een religie, en halen met donaties geld op. Hij wist dat ze ook veel louche dingen deden, zoals beschermingsgeld eisen, ontvoeringen, en berovingen. Aan ons de taak om deze cult te infiltreren, daar de bandieten in de tombe ook hiervan waren. Ze hadden uit de tombe het amulet van Kassen gehaald, een van drie amuletten. Hij wist dat ze het amulet van <<u>Asar</u>> ook al hadden, en alleen die van <<u>Iramin</u>> nog moesten hebben. En dan konden ze.. Eh.. Help me eens jongens.

We gingen kijken bij zo'n donatie actie. We zagen meteen dat er zakkenrollers bezig waren, maar ook ging er gewoon een hoed rond. Gerard besloot geld te pakken ipv in te leggen, en werd meteen gesnapt. Een dikke boete later konden we weer door.

In ieder geval kregen we eerst nog een groepslid, een menselijke(is dwarven dan dwergelijke?) barbaar die in het bos woonde. We waren net op tijd om hem aangevallen te zien worden door wolven en een moordlustig gewas. Even later stelden we ons iets beter voor, maar die chagrijn zei amper bedankt.

Infiltreren dus. Er waren "interesse-avonden" in een bepaalde kroeg, dus we gingen erheen, en kregen een royale maaltijd voorgeschoteld. Er zat alleen slaapmiddel in, dus we gingen knockout, behalve de barbaar die liever door knokken ko ging.

Toen we wakker werden waren we in een soort drill camp trrecht gekomen. Onze supervisor Krant is een lul, maar hij is wel een greycloak. Er is strikte rangorde in de cult, wit<grijs<zwart<blauw, en iedereen draagt metalen maskers. Al onze gear is ook weg, en we worden aan het werk gezet: schrijven, stenen sjouwen, hout hakken. Praten is niet toegestaan en wordt bestraft met zweepslagen. Ook hebben we meerdere keren per dag een mis, waarin een greycloak ons de scriptures van Rashmir uitlegt. Niet opletten wordt bestraft.

Na enkele dagen dromt men opeens samen in het binnenhofje. Blijkbaar moeten de nieuwelingen gaan vechten, wij vijf plus nog twee anderen. We gaan elkaar flink te lijf, eerst met spreuken maar al snel worden er wapens in de arena gegooid. Ik probeer voor dood te spelen, maar deels het onderspit. Meneer Pahn blijft maar spreukjes gooien, maar eerst gaat de barbaar op Styllin af. Wanneer ook deze neergaat, stormt hij nog op de gnoom af, maar stort in elkaar voor hij hem bereikt. De victorieuze gnoom vraagt vervolgens aan Krant wat hij gewonnen heeft, die hem vervolgens KO slaat voor deze brutaliteit.

Desalniettemin hebben we bewezen capabel en loyaal aan Rashmir te zijn, dus we krijgen onze gear terug, minus mijn kruisje. De volgende dag gaan we mee op donation drive, waar we op een podium verkondigen hoe tof Rashmir is, en welke krachten hij kan geven. Vuurshows, kopiëen, het podium stukslaan, en genezing doen het goed bij iedereen. Gerard merkt dat de menigte gepickpocket wordt en doet mee. Op de weg terug willen we stressen hoe tof we zijn, dus ik laat de barbaar mij met volle kracht slaan, en kom zonder schrammen overeind, terwijl gerard de mensen bestal. Impressive.

We gingen maar door met langzaam opklimmen en onze ogen openhouden. Behalve de barbaar. Blijkbaar heeft hij iemand boos gemaakt, want op een ochtend was hij gewoon verdwenen. Kut.

~Gauldeen

View
Undead everywhere
Eugh

We worden s'nachts opeens wakker als we door skelettenworden aangevallen! Na het gevecht zien we dat dit dezelfde waren als eerst, en de verslagen botten groeperen zich langzaam weer. De makkelijkste oplossing lijkt mij: jat de torso's. Ik prop de ribben in mijn rugzak.

Gerard gaat voorop dit keer, maar ik ziehem amperde hoek om gaan of hij komt teruggestormd, luid schreeuwend. Zijn geschreeuw maakt een hele zwerm boze vleermuizen wakker. En waar schrok ie van? Water. Jemig.

Een nauwe gang met pantsers aan weerszijden mag Gerard ook als eerste in: zoals verwacht was ook dit een val, maar onze ninja kan het wel aan.

Ook komen we zombies tegen, denk ik? Misschien waren het mummies. Of tora's. Ik moet mijn religie nog wat bijspijkeren. Maar ik denk zombies, want ze explodeerden in stukjes. Gross.

Tijd voor wat rust, dit keer willen we niet overvallen worden, dus we gaan weer terug naar <naam>. Onze rust wordt wederom verstoord, door gekrab aan de deur dit keer. Een paar ledematen proberen zich naar hun ribben te kruipen. We vergruizen de botten tot stof dit keer, een rustig klusje.

In de laatste kamer zien we het graf van Kassen, net zoals een grote skeletkrijger. Het is het skelet van <naam>, een metgezel van Kassen toen hij nog leefde. Nadat we hem versloegen zagen we de geest van Kassen, die ons enigszins kon vertellen wat er aan de hand was. In een hoekje vonden we ook het lichaam van een bandiet, met papieren die we konden herleiden naar <kwade club>. We vonden <naam>, in goede gezondheid, en namen haar en haar broer mee terug naar het dorp.

Er waren goede mensen gesneuveld, maar ze waren blij dat wij zessen het overleefd hadden. Plusminus een vogel. Bij het avondmaal werden we benaderd door <naam> van het avonturiersgilde, die onze prestaties interessant vond. Ook wist hij info over <kwade club>, dus we stemden al gauw tot om mee te gaan naar de hoofdstad om het kwaad te bestrijden. Het kwaad. HET KWAAD!

~Gauldeen

View
Ghosts and Golems
Tired, shaken

Na een rustige nacht gaan we met goede moed verder. Eerst komen we een letterlijk vermoeiend spook tegen, en enkel door onze olie in brand te steken lijken we iets te kunnen doen. Meneer Vuursteen was erg nuttig. De volgende kamer herbergt een groot houten standbeeld, en een dakraam werpt licht op ons.

Ineens krijgt mevrouw Kraai het op d'r heupen, en ze vliegt panisch weg door het raam. Ons roepen heeft geen zin, waarschijnlijk is ze allang weg. Ons gekrompen gezelschap maakt ons stil als we onze kansen afwegen, maar in de stilte horen we gesnurk in de hoek. Uit de boekenkast halen we de bron, een gnoom blijkt hier gewoon te slapen! Hij stelt zich voor als meneer Pahn, en komt gezellig met ons mee, want "er zijn onderweg vast wel vlaggetjes te vinden". Nog zo'n mafkees.

Als we het standbeeld naderen zakt de trap opeens weg onder ons, en we glijden naar beneden! De gnoom bevat blijkbaar een hoop kennis, en kan ons zeggen dat deze magische golem waarschijnlijk een uitknop heeft. Op zijn rug zien we een sleutelgat, en meneer Pahn leviteert een van onze sleutels erin, en schakelt zo de golem uit! Hij heeft zijn plek in ons gezelschap al meteen verzilverd smiley

Wanneer we verder zoeken, komen we een grote poel tegen, waarin we een sleutel zien liggen. Ik pak meteen mijn hengel, en vis hem er zó uit… totdat blijkt dat er honderden sleutels in liggen. Styllin doet echter een trucje en weet meteen welke de juiste is, en hij duikt hem meteen op.

We nemen de trap, en styllin rent naar binnen. Meteen gaat hij knockout door een stel botte pijlen die uit een paal schieten. We redden hem, en na een tijdje zijn de pijlen op. We gaan door.

Een deel van de kerker is onder water gelopen, en we zien allemaal schimmel op de muren. Erop schieten leert dat het sidderzwammen zijn, die elektrisch ontladen bij beweging. We sluipen er langs en er verschijnen opeens allemaal skeletten! We trekken ons terug en verschansen ons, maar na enig vechten vallen ze gewoon uit elkaar! De magiers zeggen me dat de meeste necromancy maar tijdelijk is. We halen een hendel over, en ik beuk nog een deur met kikkers in.

We vinden een fonteintje met genezende kracht, en besluiten dat dit een goede plek is om te overnachten. Als het al nacht is. Ons hele ritme is naar de maan door die tombe.

~Gauldeen

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.