De Avonturiers zonder Naam

De cult van Rashmir

overtocht en infiltratie

Al gauw was het tijd om afscheid te nemen. We waren nog bij de tempel, vlaggenwinkel, en iemands slaapkamer geweest, en klaar om te gaan. Een dwarven(hoe vertaal je dit bijvoeglijk naamwoord?) kapitein nam ons op zijn schip mee.

We meerden een keer aan en kwamen krokodillen tegen. Gear viel in het water, mensen verdronken bijna, maar het ging best aardig. Zo ook de zeeheks die we daarna tegenkwamen. Zelfs piraten werden ons niet gespaard, al kwamen we er wel achter dat ze gestuurd waren als privateers van een rivaliserende stad. Politics never change. We kregen wel een beloning voor het oprollen van deze bende piraten.

Nadat we onze inkopen in de stad gedaan hadden, en onze Horn of Fog en Water Elemental Gem hadden geïdentificeerd, gingen we ons contact <<u>Reginar</u>> in de taveerne ontmoeten. Hij vertelde ons over de cult van Rashnir, de levende god. Deze was al wijdverbreid over het land, maar ze noemen zich gewoon een religie, en halen met donaties geld op. Hij wist dat ze ook veel louche dingen deden, zoals beschermingsgeld eisen, ontvoeringen, en berovingen. Aan ons de taak om deze cult te infiltreren, daar de bandieten in de tombe ook hiervan waren. Ze hadden uit de tombe het amulet van Kassen gehaald, een van drie amuletten. Hij wist dat ze het amulet van <<u>Asar</u>> ook al hadden, en alleen die van <<u>Iramin</u>> nog moesten hebben. En dan konden ze.. Eh.. Help me eens jongens.

We gingen kijken bij zo'n donatie actie. We zagen meteen dat er zakkenrollers bezig waren, maar ook ging er gewoon een hoed rond. Gerard besloot geld te pakken ipv in te leggen, en werd meteen gesnapt. Een dikke boete later konden we weer door.

In ieder geval kregen we eerst nog een groepslid, een menselijke(is dwarven dan dwergelijke?) barbaar die in het bos woonde. We waren net op tijd om hem aangevallen te zien worden door wolven en een moordlustig gewas. Even later stelden we ons iets beter voor, maar die chagrijn zei amper bedankt.

Infiltreren dus. Er waren "interesse-avonden" in een bepaalde kroeg, dus we gingen erheen, en kregen een royale maaltijd voorgeschoteld. Er zat alleen slaapmiddel in, dus we gingen knockout, behalve de barbaar die liever door knokken ko ging.

Toen we wakker werden waren we in een soort drill camp trrecht gekomen. Onze supervisor Krant is een lul, maar hij is wel een greycloak. Er is strikte rangorde in de cult, wit<grijs<zwart<blauw, en iedereen draagt metalen maskers. Al onze gear is ook weg, en we worden aan het werk gezet: schrijven, stenen sjouwen, hout hakken. Praten is niet toegestaan en wordt bestraft met zweepslagen. Ook hebben we meerdere keren per dag een mis, waarin een greycloak ons de scriptures van Rashmir uitlegt. Niet opletten wordt bestraft.

Na enkele dagen dromt men opeens samen in het binnenhofje. Blijkbaar moeten de nieuwelingen gaan vechten, wij vijf plus nog twee anderen. We gaan elkaar flink te lijf, eerst met spreuken maar al snel worden er wapens in de arena gegooid. Ik probeer voor dood te spelen, maar deels het onderspit. Meneer Pahn blijft maar spreukjes gooien, maar eerst gaat de barbaar op Styllin af. Wanneer ook deze neergaat, stormt hij nog op de gnoom af, maar stort in elkaar voor hij hem bereikt. De victorieuze gnoom vraagt vervolgens aan Krant wat hij gewonnen heeft, die hem vervolgens KO slaat voor deze brutaliteit.

Desalniettemin hebben we bewezen capabel en loyaal aan Rashmir te zijn, dus we krijgen onze gear terug, minus mijn kruisje. De volgende dag gaan we mee op donation drive, waar we op een podium verkondigen hoe tof Rashmir is, en welke krachten hij kan geven. Vuurshows, kopiëen, het podium stukslaan, en genezing doen het goed bij iedereen. Gerard merkt dat de menigte gepickpocket wordt en doet mee. Op de weg terug willen we stressen hoe tof we zijn, dus ik laat de barbaar mij met volle kracht slaan, en kom zonder schrammen overeind, terwijl gerard de mensen bestal. Impressive.

We gingen maar door met langzaam opklimmen en onze ogen openhouden. Behalve de barbaar. Blijkbaar heeft hij iemand boos gemaakt, want op een ochtend was hij gewoon verdwenen. Kut.

~Gauldeen

Comments

Wat fijne logs! Wel weinig informatie over verkregen vlaggen…

De cult van Rashmir
jemoederr0 gerarddhato

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.