De Avonturiers zonder Naam

Ghosts and Golems

Tired, shaken

Na een rustige nacht gaan we met goede moed verder. Eerst komen we een letterlijk vermoeiend spook tegen, en enkel door onze olie in brand te steken lijken we iets te kunnen doen. Meneer Vuursteen was erg nuttig. De volgende kamer herbergt een groot houten standbeeld, en een dakraam werpt licht op ons.

Ineens krijgt mevrouw Kraai het op d'r heupen, en ze vliegt panisch weg door het raam. Ons roepen heeft geen zin, waarschijnlijk is ze allang weg. Ons gekrompen gezelschap maakt ons stil als we onze kansen afwegen, maar in de stilte horen we gesnurk in de hoek. Uit de boekenkast halen we de bron, een gnoom blijkt hier gewoon te slapen! Hij stelt zich voor als meneer Pahn, en komt gezellig met ons mee, want "er zijn onderweg vast wel vlaggetjes te vinden". Nog zo'n mafkees.

Als we het standbeeld naderen zakt de trap opeens weg onder ons, en we glijden naar beneden! De gnoom bevat blijkbaar een hoop kennis, en kan ons zeggen dat deze magische golem waarschijnlijk een uitknop heeft. Op zijn rug zien we een sleutelgat, en meneer Pahn leviteert een van onze sleutels erin, en schakelt zo de golem uit! Hij heeft zijn plek in ons gezelschap al meteen verzilverd smiley

Wanneer we verder zoeken, komen we een grote poel tegen, waarin we een sleutel zien liggen. Ik pak meteen mijn hengel, en vis hem er zó uit… totdat blijkt dat er honderden sleutels in liggen. Styllin doet echter een trucje en weet meteen welke de juiste is, en hij duikt hem meteen op.

We nemen de trap, en styllin rent naar binnen. Meteen gaat hij knockout door een stel botte pijlen die uit een paal schieten. We redden hem, en na een tijdje zijn de pijlen op. We gaan door.

Een deel van de kerker is onder water gelopen, en we zien allemaal schimmel op de muren. Erop schieten leert dat het sidderzwammen zijn, die elektrisch ontladen bij beweging. We sluipen er langs en er verschijnen opeens allemaal skeletten! We trekken ons terug en verschansen ons, maar na enig vechten vallen ze gewoon uit elkaar! De magiers zeggen me dat de meeste necromancy maar tijdelijk is. We halen een hendel over, en ik beuk nog een deur met kikkers in.

We vinden een fonteintje met genezende kracht, en besluiten dat dit een goede plek is om te overnachten. Als het al nacht is. Ons hele ritme is naar de maan door die tombe.

~Gauldeen

Comments

jemoederr0 Wolfzoon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.