De Avonturiers zonder Naam

Tijd voor actie

Aangezien we nog 4 nachten hadden voordat reginar buiten op ons zou wachten, hadden we nog een plan voor in de tussentijd:

 

Gerard werd onzichtbaar na de avondmis, sloop achter Egarthis aan de trap op. Kwam in tussenruimte met Beeld (misschien golem?) van allemaal maskers:

https://mchughstudios.files.wordpress.com/2010/03/maskgolem_final.jpg

Egarthis liep door naar eigen kamer (een grote ruimte die gerard alleen van deuropening had bekeken). Gerard probeerde nog wat deuren, kreeg 2 lege kamers open waar niets interessants in was.  Na inspectie bleek het beeld op een switch te staan. 

Gerard wist niet goed wat hij moest doen, en besloot maar aan te kloppen bij Egarthis met een verhaal dat Iramine hulp nodig had. Geleerd van kunst der bulshitten van Styllin, ging dit van een leien dakje en Egarthis was overtuigd en ging een rescueparty verzamelen.

 

Egarthis wekte Xanthar, en ging daarna er op uit om vervoer te regelen (Iramine die zich bevond op een eiland met een crypte). Gerard overtuigde nog Xanthar wat acolytes mee te nemen en kreeg van hem de opdracht er 8 mee te nemen.

Gerard kwam echter meteen naar ons toe. We besloten uiteindelijk ons plan half uit te voeren: Styllin maakte z'n cloak zwart, we liepen met z'n allen naar boven en probeerden de sleutels uit op de deur… OH SHIT, ICE EXPLOSION BITCHES!

Alarm ging af, we waren ontdekt. Alle voorbereiding uit het raam, time to improvise! De twee priesters die wacht stonden kwamen al op ons af, maar 1 ervan was al gauw neer. Meneer Pan liet het stenen regenen op de balustrade en de trap om de hulptroepen zoveel mogelijk te vertragen. Krant kwam met een groepje van 4 acolytes en daar achteraan kwam ook nog Egarthis. Krant was woest maar kwam maar moeizaam door de rotsblokken heen. Egarthis bleef op een afstandje en summonde twee helse vlammende honden, die ons begonnen te flamberen. Na veel gekneuzel(lees: 'fumbles en min. dmg rolls' )werd het tijd om alles uit de kast te trekken voordat we het loodje zouden leggen: Styllin summonde op zijn beurt een enorme water elemental uit een kristal dat ze hadden gevonden in Kassen. De water elemental sloopte met gemak de vlammende hondjes ("It's super-effective!") en absorbeerde veel klappen van zowel Krant als de acolytes. Met vereende krachten slachte de party de acolytes en met een succesvolle Hold person-spell van Galdeen haalde we Krant neer.

Egarthis zag het tij keren en zette het op een rennen. De hele party sprong van de balustrade er achteraan en een aantal brak daarbij bijna hun benen, maar gelukkig konden we hem neer halen voordat hij kon ontkomen en nog meer hulp kon halen…….

 

Comments

jemoederr0 Kruiwagen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.